Betrekkingen Rusland-Nigeria. Samenwerking bij olie-exploratie en militaire zaken

betrekkingen-rusland-nigeria.-samenwerking-bij-olie-exploratie-en-militaire-zaken

06-10-21 05: 10: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina (Desktopversie) te activeren.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Onder auspiciën van de pas opgerichte Nigeria-Russia Chamber of Commerce and Industry maken de Russen zich nu op om het Ajaokuta Iron and Steel Complex, dat na de ineenstorting van de Sovjet-Unie drie decennia geleden werd verlaten, nieuw leven in te blazen, om energie-, olie- en gasprojecten in Nigeria op te starten en om de handel tussen Nigeria en Rusland te vergemakkelijken.

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie is Rusland op zoek naar manieren om een deel van zijn economische invloed uit het Sovjettijdperk in heel Afrika terug te winnen, en Nigeria staat hoog op de Russische agenda om de veelzijdige zakelijke banden nieuw leven in te blazen, althans om de markt te delen en kansen te grijpen die vergelijkbaar zijn met die van externe spelers zoals de Verenigde Staten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: