De echte eyeopener van de derde BRICS-top

de-echte-eyeopener-van-de-derde-brics-top

06-10-21 08: 55: 00,

Op 9 september heeft de Indiase premier Narendra Modi de langverwachte 3e BRICS-top in virtuele vorm voorgezeten. Deze iteratie van de top vond plaats onder het thema “Intra-BRICS-samenwerking voor continuïteit, consolidatie en consensus” De staatshoofden van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika waren aan boord om kwesties te bespreken van Afghanistan tot landbouwonderzoek.

Ondanks alle krantenkoppen en bezorgdheid over de regionale BRICS-strategie in Azië, gebeurde er iets veel belangrijkers. Bangladesh werd officieel het eerste nieuwe lid van de BRICS Nieuwe Ontwikkelingsbank (NDB), die haar hoofdkwartier in Shanghai heeft. Sommige lezers zullen verbaasd zijn over mijn suggestie hier, maar een beetje uitleg zal duidelijk maken wat ik bedoel.

Zeker, China dat een belangrijke rol op zich neemt in Afghanistan door haar schaakstukken juist te spelen. Het China-Rusland niet-inmenging beleid dogma werkt tot nu toe, in het geven van beide landen veel invloed op de situatie daar.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: