De wereld is nu getuige van een pandemie van N-STEMI hartaanvallen veroorzaakt door bloedstolsels

de-wereld-is-nu-getuige-van-een-pandemie-van-n-stemi-hartaanvallen-veroorzaakt-door-bloedstolsels

06-10-21 09:23:00, Een bepaald type hartaanval neemt over de hele wereld toe. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in Schotland hebben een sterke toename gezien van een potentieel dodelijk type hartaanval dat een N-STEMI-aanval wordt genoemd. Deze aandoening is het gevolg van gedeeltelijk geblokkeerde slagaders die de bloedtoevoer naar het hart afsnijden. Er is minder weefselschade dan bij een gewone STEMI-aanval, maar het kan even dodelijk zijn. Stents worden in de slagaders van de patiënt geplaatst om zijn leven te redden. Terwijl het aantal STEMI-aanvallen met ongeveer 750 per jaar al jaren stabiel is, is het aantal gevallen van N-STEMI de laatste tijd sterk gestegen. Artsen van het Golden Jubilee National Hospital in Clydebank registreerden een constante stijging van 25 procent in N-STEMI hartaanvallen gedurende de zomer. Dit ziekenhuis ontvangt gewoonlijk 240 N-STEMI-patiënten per maand, maar in de maanden mei, juni en juli steeg het aantal patiënten met een N-STEMI-hartaanval tot meer dan 300 per maand, bericht Vaccines.news.

Het opsluiten van bevolkingsgroepen in lockdowns en het ontnemen van hun bestaansmiddelen veroorzaakt ernstige neveneffecten

Hartpatiënten zijn vanuit het hele netwerk van nationale gezondheidsdiensten, van NHS Greater Glasgow, tot Clyde, Dumfries en Galloway, tot Ayrshire en Arran, Forth Valley en de Highlandshet het Golden Jubilee National Hospital binnengestroomd. In de zomer moest het ziekenhuis het aantal cardiologische bedden met 44% verhogen, omdat de eerstelijnsgezondheidswerkers te maken kregen met een toegenomen stroom patiënten met een hartaanval.

Artsen proberen vast te stellen waarom er zo’n sterke toename is van N-STEMI-aanvallen. Tijdens de lockdowns hadden mensen minder toegang tot gezondheidscontroles en bleven ze eerder weg uit ziekenhuizen als ze geen ademhalingssymptomen hadden. Mitchell Lindsay, hoofdconsultant cardioloog bij Golden Jubilee National, zei dat ze “geen bewijs” konden vinden dat de stijging van N-STEMI-aanvallen “een gevolg is van vertraagde zorg of gemiste kansen”.

Er was geen vergelijkbare stijging van het aantal hartaanvallen tijdens de eerste twee golven van de lock-down. De artsen denken dat de mensen tijdens de laatste twee jaar van de lockdown meer zijn gaan zitten en niet in staat waren om te gaan met alle nieuwe stress die de lockdowns met zich meebrachten. Ze denken ook dat veel patiënten tijdens de lockdowns de symptomen van een hartaanval negeerden omdat ze niet in het ziekenhuis wilden verschijnen met het risico geïnfecteerd te worden en gescheiden te worden van hun familie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: