Gemaskeerde milieuzonde

gemaskeerde-milieuzonde

06-10-21 02: 00: 00,

Sinds enkele maanden demonstreert de bekende milieubeweging Fridays for Future weer op straat – uiteraard met maskers op. De studenten voeren campagne voor een beter klimaatbeleid, demoniseren steenkoolenergie en zien het overwinnen van de klimaatcrisis als de belangrijkste taak van de mensheid op de 21. Eeuw (1). Wat zij echter over het hoofd schijnen te zien, zijn de klimaatplagen die zij zichzelf elke dag naar eer en geweten aandoen, net als het grootste deel van de rest van de bevolking.

We hebben het over het alledaagse masker dat deel is gaan uitmaken van de standaarduitrusting van een welopgevoede Duitser. In de trein, in de supermarkt, op school. Overal waar je vreemden ontmoet, zijn ze verplicht. Er wordt geen rekening gehouden met het duurzaamheidsaspect, hoewel er enorme hoeveelheden maskerafval worden geproduceerd, vooral bij maskers die maar één keer kunnen worden gedragen. Maar wat maakt het wegwerpmasker zo schadelijk voor het milieu?

De ergste milieuzonde zit verborgen in het masker. OP-maskers bestaan uit één vlieslaag, FFP2-maskers uit drie (2). Deze niet-geweven laag is gemaakt van polypropyleen, een soort kunststof die tegenwoordig voor veel plastic verpakkingen wordt gebruikt. Het wordt vaak “duurzaam plastic” genoemd, maar dit verfraait de productie en komt niet overeen met de werkelijkheid. Tot op heden bestaat er geen duurzaam plastic, ook al beweren veel bedrijven

” Lees verder

%d bloggers liken dit: