Glossy Quiet 500 geeft armoede in Nederland een gezicht – Café Weltschmerz

glossy-quiet-500-geeft-armoede-in-nederland-een-gezicht-–-cafe-weltschmerz

06-10-21 08:10:00,

Rijkdom brengt roem. Status. Comfort en geluk. En wie geld heeft, laat dat graag zien aan de wereld. Maar wie arm is wil zich verstoppen en houdt zich stil. Daarom is er de Quiet 500, een glossy die armoede in Nederland een gezicht geeft.

Rijkdom wordt verheerlijkt in onze maatschappij, en de jaarlijkse Quote 500 is daar een illustratie van, stelden sociaal ondernemer Ralf Embrechts en auteur A. H.J. Dautzenberg tien jaar geleden vast. Ze besloten daarom een tegenhanger van de Quote 500 uit te brengen: de Quiet 500.

De eerste editie in 2013 werd een succes: media zagen een blad dat goed geschreven was, er mooi uitzag en het onderwerp van alle kanten belichtte. Bovendien werd het door humoristische bijdragen van auteurs en ontwerpers nooit zwaar op de hand.

Het magazine verschijnt niet vaak. De tweede editie verscheen in 2016 en nu, vijf jaar later, is het tijd voor de derde met een mix van bekende en onbekende Nederlanders met inspirerende verhalen. Over wat armoede met iemand doet, vooroordelen en corona-armen.

Het magazine is nu verkrijgbaar.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: