“Het schadelijke gedrag od Facebook”: Sociale media destabiliseren de democratie en schaden de geestelijke gezondheid van de gebruikers

“het-schadelijke-gedrag-od-facebook”:-sociale-media-destabiliseren-de-democratie-en-schaden-de-geestelijke-gezondheid-van-de-gebruikers

06-10-21 05: 02: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze homepage te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Controverses over de rol van sociale netwerken in de hedendaagse wereld zijn in opmars. Veel verder dan de black-out van 4 oktober zijn grote technologiebedrijven de laatste tijd bekritiseerd omdat zij sociaal destructief zouden zijn, de geestelijke gezondheid van hun gebruikers zouden schaden en de polarisering van de samenleving in de hand zouden werken. De verspreiding van haatzaaiende taal, nepnieuws en de nalatigheid van de functionarissen van de bedrijven ten aanzien van misdaden, overtredingen en respectloze discussies die gewoonlijk op digitale platforms plaatsvinden, hebben de aandacht van veel deskundigen, activisten en wetgevers gevestigd op een probleem dat zijn grenzen lijkt te hebben bereikt: de bedreiging die sociale netwerken vormen voor de stabiliteit van de democratie.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: