Lessen voor ethisch gecompromitteerde artsen in 2021 uit het proces tegen artsen in Neurenberg (1946 – 1947)

lessen-voor-ethisch-gecompromitteerde-artsen-in-2021-uit-het-proces-tegen-artsen-in-neurenberg-(1946-–-1947)

06-10-21 01: 52: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Samenvatting

De medische zaak, U.S.A. vs. Karl Brandt, et al. (ook bekend als het Doctors’ Trial), werd vervolgd in 1946-47 tegen drieëntwintig dokters en bestuurders beschuldigd van het organiseren van en deelnemen aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in de vorm van medische experimenten en medische ingrepen op gevangenen en burgers.

Dokter en chirurg Karl Brandt, de hoofdbeklaagde, was de hoogste medische ambtenaar van de Duitse regering tijdens de Tweede Wereldoorlog; andere beklaagden waren hoge artsen en bestuurders in de strijdkrachten en de SS. Brandt was door Adolf Hitler aangesteld als hoofd van het Euthanasie Programma,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: