Militaire sport voor de vrede

militaire-sport-voor-de-vrede

06-10-21 02: 55: 00,

De strijdkrachten staan borg voor het behoud van de onafhankelijkheid van een land en soms voor het overleven van zijn bevolking. Elke min of meer onafhankelijke staat is verplicht begrotingsmiddelen uit te trekken voor de bemanning, opleiding en bewapening van zijn veiligheidstroepen. De strijdkrachten moeten echter niet alleen worden gevormd en uitgerust. Zij moeten ook op gezette tijden aan andere landen worden getoond om hun macht te tonen, bondgenoten te inspireren en het enthousiasme van een waarschijnlijke tegenstander in te tomen. Gelukkig is het mogelijk militaire macht te tonen zonder daadwerkelijke gevechtshandelingen, maar tijdens oefeningen, parades, enz. Dit alles, alsmede diverse militaire tentoonstellingen, helpt onder meer de landen die militair materieel produceren om de nieuwe verworvenheden van hun militair-industrieel complex te demonstreren en om buitenlandse kopers en investeerders aan te trekken. Er zijn ook verschillende militaire sportcompetities, die de laatste jaren aan populariteit winnen bij de toeschouwers.

De Internationale Militaire Sportraad (IMSC) is na het Internationaal Olympisch Comité de grootste multidisciplinaire sportorganisatie ter wereld.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: