Molnupiravir: Onafhankelijke studies nodig

molnupiravir:-onafhankelijke-studies-nodig

06-10-21 01: 00: 00, Pharmaceutical manufacturer Merck.

Published: 6 oktober, 2021
Delen op: Twitter / Facebook / Telegram

Is Merck’s nieuwe antivirale covid-pil een wondermiddel of een cytotoxisch mutageen?

In een recent persbericht schrijft Merck dat haar nieuwe orale antivirale geneesmiddel Molnupiravir covid ziekenhuisopnames verminderde met ongeveer 50%, van ongeveer 14% in de controlegroep tot ongeveer 7% in de behandelingsgroep, in een fase 3-studie met ongeveer 700 deelnemers. De studie zelf is nog niet gepubliceerd. Volgens persberichten zou Molnupiravir ongeveer $700 per behandeling kosten.

Het werkingsmechanisme van Molnupiravir is vergelijkbaar met het mechanisme van het mislukte Remdesivir – de zogenaamde dodelijke mutagenese, d.w.z.d.w.z. het toevoegen van mutaties om de virale replicatie van RNA te breken – maar in tegenstelling tot Remdesivir zou Molnupiravir resistent zijn tegen het genetische proofreading-mechanisme van het coronavirus.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: