Moskou: Arrestaties van linkse oppositieleden na protesten tegen onregelmatigheden bij Doema-verkiezingen

moskou:-arrestaties-van-linkse-oppositieleden-na-protesten-tegen-onregelmatigheden-bij-doema-verkiezingen

06-10-21 08: 06: 00,

Na de Doemaverkiezingen, waarbij de regeringspartij Verenigd Rusland met 49 procent van de stemmen won, waren er in Moskou en andere steden protesten tegen vermeende fraude met de stemmen. Meer dan 100 oppositieleden van de CP en andere linkse organisaties werden gearresteerd of veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien dagen wegens “ongeoorloofde bijeenkomsten”. Ulrich Heyden doet verslag vanuit Moskou.
Politiek Rusland wordt er niet rustiger op. Op beschuldiging van “het organiseren van niet-geregistreerde bijeenkomsten” zijn partijleden – waaronder talrijke afgevaardigden en kandidaten – in Moskou kort gearresteerd of veroordeeld tot tien dagen gevangenisstraf, aldus de Communistische Partij van de Russische Federatie (CPRF) 100.

De aanklacht tegen de gearresteerden luidt: deelnemen aan of organiseren van ongeoorloofde manifestaties. Volgens de CPRF ontbreekt voor arrestaties en opsluitingen van parlementsleden de noodzakelijke toestemming van de procureur-generaal.

Op 20. en 25. September, 300 en 1.300 namen mensen deel aan betogingen tegen verkiezingsfraude op het Poesjkinplein in Moskou.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: