‘Stop stigmatisering’

‘stop-stigmatisering’

06-10-21 04:00:00,

Open brief van Felix Tangeler uit Arnhem

Stop stigmatisering

Nu na veel geharrewar de coronapas zijn intrede heeft gedaan in onze samenleving lijkt daarmee de polarisatie rondom vaccinatie een nieuwe impuls te krijgen. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid draait er niet meer omheen. De Covid-patiënten in het ziekenhuis hebben het volgens hem aan zichzelf te wijten dat ze daar liggen. Hadden ze maar een prik moeten halen.

Oud-arts Niek Heering schrijft in zijn brief in het NRC (Wie betaalt de rekening?, 27/9) dat onze werkgevers, de zorgverzekeraars en de Nederlander opdraaien voor de ziektekosten. Afwentelen van risico’s op de bevolking noemt hij dat.

Het gevaarlijke van dit soort stellingen is dat deze (aan ongevaccineerden) gerichte jij-bakken in korte tijd normaal zijn geworden. Als we de vergelijking zouden maken met diabetes- of hartpatiënten, met sporters die gewond raken, of met mensen die van een goed glas wijn houden, dan zouden we ons toch achter de oren krabben over zulke uitspraken.

Met de vergaande stigmatisering van ongevaccineerden begeven we ons op een hellend vlak. Dat onze (demissionaire) minister van VWS daar ondertussen het voortouw in neemt, maakt het nog zorgelijker.

Felix Tangelder – Arnhem

Luister ook naar onze Radio Moddergat. Op Apple, Soundcloud en Spotify.

EnerzijdsAnderzijds · Radio Moddergat – week 39 Volg EZAZ op Telegram

Tags: covipass  » Lees verder

%d bloggers liken dit: