Waarom is Saakashvili nu in Georgië?

waarom-is-saakashvili-nu-in-georgie?

06-10-21 04: 25: 00,

De theatrale terugkeer van Mikheil Saakashvili na acht jaar ballingschap en vlucht uit Georgië, waar hij tweemaal is veroordeeld voor diverse strafbare feiten, heeft niet alleen in dit Kaukasus-land meer aandacht getrokken. Het moment van zijn verschijning in Georgië – aan de vooravond van de lokale verkiezingen waaraan meer dan 40 politieke partijen zullen deelnemen – alsook de arrestatie van de politicus en zijn overbrenging naar de gevangenis van Rustavi, in de buurt van de Georgische hoofdstad, hebben de gebeurtenis extra luister bijgezet.

Volgens het Georgische bureau van de openbare aanklager stellen de wetshandhavingsdiensten een onderzoek in naar Saakasjvili wegens het illegaal overschrijden van de staatsgrens. Van Saakashvili is ook bekend dat hij bij verstek is veroordeeld in de moordzaak op bankier Sandro Girgvliani en het in elkaar slaan van parlementslid Valeriy Gelashvili. Hij werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf in de eerste zaak en zes in de tweede.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: