ALike – Een korte film die raakt … of hoe je je kind eigenwaarde leert

alike-–-een-korte-film-die-raakt-…-of-hoe-je-je-kind-eigenwaarde-leert

07-10-21 06: 05: 00,

In slechts 8 minuten laat de film op indrukwekkende wijze zien wat er mis gaat in ons leven, wat mensen ervan weerhoudt gelukkig, creatief en voldaan te leven en vooral wat we onze kinderen aandoen met het gedwongen onderwijs met zijn egalitarisme.

Er was eens een bosgemeenschap die een school stichtte voor de dieren van het bos. Elk dier wilde natuurlijk dat zijn speciale vaardigheden in het leerplan werden opgenomen. Al snel werd het leerplan uitgewerkt. Het bestond uit vliegen, zwemmen, klimmen, rennen en holen graven. Tot zover alles goed, maar nu maakten de dieren van het bos de fout alle leerlingen alle vakken te willen leren.

Het konijn kon sneller gaten in de grond graven dan welk ander dier ook en rennen ging prima. Toen het op zwemmen aankwam, raakte het konijn steeds meer in paniek en werd vrijgesteld van zwemles. Maar nu eiste de school dat het konijn ook leerde vliegen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: