Corona review: Goede artiesten, slechte artiesten

corona-review:-goede-artiesten,-slechte-artiesten

07-10-21 10: 15: 00,

Media en politici verdelen momenteel ook kunstenaars – net als de rest van de samenleving: regeringscritici zijn slecht, regeringsaanhangers zijn goed. Intussen worden overeenkomstige lijsten gepubliceerd en worden “problematische” kunstenaars door de Bondspresident opnieuw gediskwalificeerd. Het is ook deprimerend dat dubieuze Coronapraktijken ook door sommige kunstenaars en organisatoren worden gesteund. Door Tobias Riegel.

De splitsing van de maatschappij wordt door de politiek en de media ijverig bevorderd: in gelovigen en “ontkenners”, in dwarsdenkers en “verstandigen”, in volgzame “democraten” en recalcitrante “rechts-extremisten”. Sociale selectie wordt ook bevorderd door delen van de cultuurindustrie – enerzijds door kunstenaars, organisatoren en klanten die door hun deelname de afkeurenswaardige en sociaal gevaarlijke 2G-regel überhaupt mogelijk en “sociaal aanvaardbaar” maken en zo doelbewuste sociale tweedeling bevorderen. Anderzijds door talrijke politici en redacteuren die scheuren in het culturele leven graven en verdiepen en bovendien “goede” en “slechte” kunstenaars met een koninklijk gebaar markeren. Deze willekeurige ongelijke behandeling kennen we al van de praktijk van het verbieden van demonstraties.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: