De pseudo-openbaring

de-pseudo-openbaring

07-10-21 03: 00: 00,

“Pandora” is geen datalek, maar een inlichtingenoperatie. De vermeende 12 miljoenen documenten over offshore witwaspraktijken en belastingontduiking waren niet afkomstig van een klokkenluider, maar werden weggesluisd in 14 beleggingsondernemingen. Niet door “Russische hackers”, het fictieve godsgeschenk sinds “Russiagate”, noch door ijverige belastingambtenaren en belastingonderzoekers, maar door onze vrienden bij de NSA en de CIA.

Een blik op de landkaart volstaat om dit vast te stellen, want geen enkele van de 300 verdachte politici en beroemdheden komt uit de VS. De vermeende 600 journalisten die een jaar lang de 1,29 terabyte aan gegevens hebben doorgekamd, hebben dit blijkbaar niet opgemerkt.

En op de persconferentie van het International Investigative Consortium ICIJ en ook in de publicaties die ik hierover heb gezien, werd de kernvraag helemaal niet gesteld: waar komen de gegevens eigenlijk vandaan, wie heeft ze beschikbaar gesteld en welke belangen worden ermee nagestreefd?

Het grootste onderzoek in de geschiedenis van de journalistiek onthult een schaduw financieel systeem dat ’s werelds meest rijken en machtigen bevoordeelt” en er is geen enkele Yank onder de rijken en machtigen, maar tal van oligarchen, autocraten en hun families uit Afrika, Azië en natuurlijk Rusland? Poetin heeft het alleen via een “vermeende” minnares gered.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: