Doe toch normaal!

doe-toch-normaal!

07-10-21 12:10:00,

Gelezen 291

Doe toch normaal!

Geregeld overkomt het me dat ik een aantal dagen weinig tot geen tijd heb om even rustig de post door te nemen of even bij te lezen in allerlei soorten bladen. De post stapelt zich dan even tijdelijk op tot de eerstvolgende gelegenheid zich voordoet om uitgezocht te worden. Gisterenavond deed zich weer zo’n “post” momentje voor en ditmaal had ik een verrassing tussen de stapel liggen. Er lag namelijk een Gelderlander krant tussen! Normaliter bescherm ik mijzelf voor dit soort lectuur en ik ben dan ook beslist geen abonnee dus dit exemplaar zal bij wijze van ongeluk in mijn bus zijn beland vermoed ik. Desalniettemin acht ik het zo nu en dan noodzakelijk om me tegen beter weten in toch maar weer eens “open” te stellen voor wat andersdenkenden te melden hebben. En zo begon ik me door de materie heen te worstelen. Nou ben ik nog maar op pagina vier en er is al weer iets wat me zodanig heeft beroerd dat ik dit met jullie wil delen. Het onderwerp van mijn volgende tirade is namelijk de frontman van de band Normaal of liever gezegd abnormaal.

In een minuscuul klein kadertje staat met vetgedrukte letters vermeld: “Bennie Jolink wekt op Facebook woede op”. Voor iedereen die niet bekend is met de persoon Bennie Jolink zal ik een korte toelichting geven. De man in kwestie is namelijk de voorman van muziekband Normaal. Deze in 1974 opgerichte rockgroep en grondlegger van de zogenaamde boerenrock is met name in de Achterhoek geliefd waar de groep ook vandaan komt. Normaal is met name bekend door het zingen in Achterhoeks dialect en hits zoals het in 1977 uitgekomen Oerend hard. Persoonlijk heb ik nagenoeg niets met deze band of met het genre boerenrock wat dat betreft maar kan niet ontkennen dat ik destijds in licht beschonken toestand toch het “oerend hard” heb meegebrald tijdens feestjes op de stal waar mijn paarden vroeger gestald stonden. Maar goed ik dwaal af dus tot zover de korte toelichting en ik zal mijn betoog vervolgen.

Gut alweer? Was de eerste gedachte die in me op kwam bij het lezen van deze titel. Dit omdat ik mij meen te herinneren dat dit figuur jaren geleden ook al in opspraak was geraakt. Destijds ging het om wederom veel woede jegens Jolink omdat hij op een bijzonder smakeloze manier Geert Wilders had afgebeeld samen met Adolf Hitler en Anders Breivik.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: