Frankrijk en Engeland klampen zich jaloers vast aan hun vroegere koloniën

frankrijk-en-engeland-klampen-zich-jaloers-vast-aan-hun-vroegere-kolonien

07-10-21 01: 32: 00,

In het algemene debat tijdens de 76derde zitting van de Algemene Vergadering van de VN heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, erop gewezen dat bepaalde westerse landen het zelfbeschikkingsrecht van volkeren steeds meer met voeten treden, indien dit recht in strijd is met hun geopolitieke belangen. Hij herinnerde de Vergadering eraan dat “ondanks VN-resoluties en uitspraken van het Internationaal Gerechtshof er nog steeds voormalige koloniale gebieden over de hele wereld zijn, en dat hun voormalige meesters niet van plan zijn hen onafhankelijkheid te verlenen.”

Hij beweerde dat het Westen probeert een “op regels gebaseerde orde” op te leggen, en voegde eraan toe dat door de discussie over belangrijke kwesties te verplaatsen naar vormen die het Westen het beste uitkomen “het Westen degenen die een eigen, afwijkend standpunt innemen, wil uitsluiten van het mondiale besluitvormingsproces. Gelijkgestemde groepen en verschillende “oproepen” ontstaan – het doel is om voorschriften te coördineren en vervolgens iedereen te dwingen deze te volgen,” Mr.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: