Fumio Kishida is nu een gekozen hoofd van de regeringspartij van Japan

fumio-kishida-is-nu-een-gekozen-hoofd-van-de-regeringspartij-van-japan

07-10-21 08: 50: 00,

Op september 29 hield de conservatieve Liberaal-Democratische Partij van Japan, die het land sinds het midden 1950van de vorige eeuw bijna onafgebroken (met twee korte onderbrekingen) heeft geleid, partijverkiezingen voor haar leider. De laatste 10 jaren heeft de LDP, in coalitie met de minderheidspartij Komeito, waarvan de ideologie hoofdzakelijk op het boeddhisme is gebaseerd, een meerderheid in het tweekamerparlement van het land.

De noodzaak van de partijverkiezingen ontstond nadat de vorige partijleider, Yoshihide Suga, op 3 september zijn ontslag indiende om redenen die in een eerder artikel door New Eastern Outlook zijn besproken. Zijn aftreden als partijleider betekende ook zijn vertrek als premier.

De nieuwe premier van Japan moet worden gekozen (uiterlijk een maand na het aftreden van de vorige) in een buitengewone gezamenlijke zitting van beide huizen van het parlement,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: