Hijama of “cupping “: Wanhopige werknemers, studenten gedwongen tot vaccinmandaten wenden zich tot een eeuwenoude behandeling om de injecties na toediening te verwijderen

hijama-of-“cupping-“:-wanhopige-werknemers,-studenten-gedwongen-tot-vaccinmandaten-wenden-zich-tot-een-eeuwenoude-behandeling-om-de-injecties-na-toediening-te-verwijderen

07-10-21 10:31:00, De meeste mensen maakten kennis met het concept van hijama, aka “cupping” in 2016. Michael Phelps is een 23-voudig Olympisch gouden medaille zwemmer. Zijn lichaam was bedekt met cirkelvormige blauwe plekken toen hij die zomer opdook voor de 4×100 estafette vrije stijl in Rio De Janeiro, bericht Thecovidblog.com.

N.v.d.r.: Frontnieuws onderschrijft, noch moedigt het iemand aan om medische behandelingen te ondergaan. Verder doet Frontnieuws geen beweringen over welke medicijnen of technieken dan ook die welke menselijke ziekte of kwalen dan ook behandelen.

De blauwe plekken waren het resultaat van hijama, in de Verenigde Staten bekend als “cupping.” Deze eeuwenoude praktijk werd voor het eerst toegepast in Noordoost Afrika, China en delen van het Midden-Oosten. Cupping wordt vermeld in het oudste medische leerboek ter wereld – Ebers Papyrus – voor het eerst gepubliceerd in 1.550 v. Chr. Cupping behandelt pijnlijke spieren, migraine, huidziekten, artritis, menstruatiepijn, gezichtsrimpels, en nog veel meer. Er wordt ook verondersteld dat het de immuunfunctie verbetert en het cholesterolgehalte verlaagt. Veel atleten en beroemdheden, waaronder Jennifer Aniston en Gwyneth Paltrow, zweren bij de praktijk.

Het proces en de wetenschap

Cupping-beoefenaars plaatsen ronde cups van glas, silicone of bamboe direct op de huid. De zuiging wordt gecreëerd door een pomp of door het verwarmen van de cups om een natuurlijk vacuüm te creëren. Hierdoor wordt een verhoogde bloedcirculatie naar het cupped gebied geforceerd en worden genezing, Qi (energie/levenskracht) en andere fysiologische processen gestimuleerd. Voor moslims gaat hijama gepaard met gebeden. Het proces is bedoeld om het lichaam terug te brengen in zijn normale, natuurlijke staat.

De Franse profvoetballer Karim Benzema ondergaat een cupping behandeling.

Blauwe plekken na de behandeling genezen en verdwijnen binnen 10 dagen.

Een studie uit 2015, gepubliceerd in het peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift PLOS One, vond dat cupping nek- en lage rugpijn verlicht. Maar de studie concludeerde dat verder onderzoek nodig is om definitieve conclusies te trekken. Een andere studie uit 2015 gepubliceerd in het Journal of Traditional and Complementary Medicine vond dat cupping effectief is bij de behandeling van herpes, acne, verlamming en pijn. Die onderzoekers stelden vast dat meer concrete behandelprotocollen nodig zijn om definitieve conclusies te trekken over de effectiviteit van cupping.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: