Merck’s 4.000% verhoging van door de belastingbetaler betaald COVID medicijn is ‘afpersing’, zeggen critici

merck’s-4.000%-verhoging-van-door-de-belastingbetaler-betaald-covid-medicijn-is-‘afpersing’,-zeggen-critici

07-10-21 05: 56: 00,

Farma-gigant Merck wordt beschuldigd van price gouging nadat het de VS meer dan $700 per patiënt in rekening bracht voor een door de belastingbetaler gefinancierde behandeling tegen het coronavirus die volgens onderzoek slechts $17.74 kost om te produceren.

The Defender ondervindt censuur op veel sociale kanalen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van het nieuws dat ertoe doet door u te abonneren op ons topnieuws van de dag. Het is gratis.

De in New Jersey gevestigde farmaceutische reus Merck wordt beschuldigd van prijsvechterij nadat het de V.S. meer dan $700 per patiënt in rekening bracht voor een door de belastingbetaler gefinancierde behandeling tegen het coronavirus die, volgens onderzoek, slechts $17.74 kost om te produceren.

Vorige week kondigde Merck plannen aan om een federale noodvergunning aan te vragen voor molnupiravir nadat een laat stadium klinisch onderzoek had aangetoond dat een vijfdaagse kuur van het antivirale medicijn het risico van COVID-19 ziekenhuisopname of overlijden halveerde bij patiënten met milde tot matige gevallen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: