Omtzigt hekelt ergert zich aan vele voorlichters op ministeries – Café Weltschmerz

omtzigt-hekelt-ergert-zich-aan-vele-voorlichters-op-ministeries-–-cafe-weltschmerz

07-10-21 10:19:00,

Politici zijn volgens Pieter Omtzigt meer bezig met beeldvorming dan dat ze zich inzetten voor een beter landsbestuur. Dat illustreert hij door het aantal voorlichters onder ambtenaren aan te halen. ‘Mijn spreektijd is korter dan het aantal voorlichters in Den Haag en minder dan het aantal ambtenaren dat u als voorzitter van de Tweede Kamer beheert.’

De politicus uit Twente is terug als onafhankelijk Kamerlid en daarmee ook zijn vragen in de Tweede Kamer. Gezien de populariteit van Omtzigt kunnen veel mensen zijn inbreng waarderen. Hieronder zijn bijdrage van gisteren. Hij hekelt het aantal voorlichters bij de ministeries en zegt: ‘Wil de regering met een voorstel komen om het aantal voorlichters terug te brengen?’

Er zijn meer voorlichters bij de ministeries dan ambtenaren in dienst van de Tweede Kamer.
En is geen kennisinstituut voor een beter belastingstelsel.
Daarom dit voorstel: pic.twitter.com/ukNndMpXfO

— Pieter Omtzigt (@PieterOmtzigt) October 6, 2021

Eerder deze week legde Omtzigt VVD’er Sophie Hermans het vuur aan de schenen. Verwijzend naar de kindertoeslagenaffaire: ‘Er zijn 45 gezinnen geholpen vaan de 45.000. In dit tempo duurt het vijfhonderd jaar voordat het klaar is. Ook herinnerde hij Hermans aan het volgende: ‘De kamer vroeg: we willen een onderzoeksstandaard zodat de regering zichzelf niet meer onderzoekt. Afgelopen week kwam het briefje ‘dat gaan we niet doen.”

Na een reeks van voorbeelden besluit hij: ‘Is er een belofte die wel is nagekomen door dit kabinet?’ Omtzigt viel, net als vele ander Nederlanders, eerder al over een bestuurscultuur waar naar zeggen veel achter gesloten kamertjes besloten wordt. In de woorden van D66-leider Sigrid Kaag was er sprake van een cultuur van ‘geritsel en geregel’. Waar laatstgenoemde er prat op ging te zorgen voor een nieuwe bestuurscultuur met ‘nieuw leiderschap’ ziet Omtzigt een bestuur dat op het Binnenhof weinig voor elkaar krijgt en fouten maakt en zich vooral bezig houdt met de beeldvorming naar de buitenwereld toe.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: