Uyghur Tribunaal: US Lawfare op zijn laagst

uyghur-tribunaal:-us-lawfare-op-zijn-laagst

07-10-21 08: 59: 00,

Het zogenaamde “Oeigoertribunaal” wordt in de westerse media aangeprezen als een “onafhankelijk” tribunaal. AP beweert dat het bewijsmateriaal wil leveren dat “internationale actie zal afdwingen om de groeiende bezorgdheid over vermeende misbruiken in Xinjiang aan te pakken.”

Het tribunaal – dat geen rechtsgrond of handhavingsmechanisme heeft – zal duidelijk worden gebruikt om de roep om een boycot van de 2022 Olympische Winterspelen in Beijing kracht bij te zetten en kan dienen om landen over de hele wereld onder druk te zetten om de banden met China aan te halen en de VS te helpen bij het opleggen van bijkomende sancties en boycots.

Een “onafhankelijk” tribunaal, gefinancierd door de regering van de VS

Mediaplatforms zoals Radio Free Asia van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben in artikelen beweerd dat het tribunaal “geen overheidssteun” heeft Het bovengenoemde AP artikel beweert alleen dat het tribunaal “geen steun heeft van de Britse regering.”

Maar de officiële website van het Uyghur Tribunaal,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: