VK: Door Corona-maatregelen zijn er momenteel waarschijnlijk 12.000 vrouwen met ongediagnosticeerde borstkanker

06-10-21 10: 05: 00,

Dit komt doordat 1,5 miljoen vrouwen minder gescreend zijn op borstkanker.

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 door RL.

In september vorig jaar waarschuwde de liefdadigheidsinstelling Breast Cancer Now: als gevolg van de Corona-maatregelen van de regering moesten een miljoen vrouwen in het Verenigd Koninkrijk onderzoeken ter voorkoming van borstkanker opschorten.

Sindsdien zijn de onderzoeken hervat. “Zij zijn echter nog steeds onderworpen aan infectiebestrijdingsmaatregelen, waardoor vaak niet zoveel patiënten per sessie kunnen worden behandeld,” meldt The Times. Vrouwen tussen 50 en 71 jaar die bij de huisarts zijn ingeschreven, moeten normaal gesproken om de drie jaar borstkankeronderzoek laten doen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: