Waarom Jan Paternotte positief is over corona – Café Weltschmerz

waarom-jan-paternotte-positief-is-over-corona-–-cafe-weltschmerz

07-10-21 08:36:00,

Jan Paternotte, Tweede Kamerlid en woordvoerder corona voor D66, ziet weinig positieve berichten over het coronavirus. Daarom plaatste hij acht optimistische boodschappen rond COVID-19 op Twitter. De opvallendste observatie is waarschijnlijk: ‘Mensen zijn geen paarden!’

De politicus noemt het virus verschrikkelijk maar ziet ook ook positieve maatschappelijke trends naar aanleiding van het coronabeleid. Hij maakte een lijstje en deelt die met zijn volgers op Twitter. U kunt de hele lijst hier bekijken. Op deze plek alvast een selectie.

De politicus ziet een grote verbetering in het horeca-aanbod met de komst van winterterrassen. Ook juicht Paternotte het toe dat Europese landen nu samenwerken op het gebied van gezondheid. Hij ziet de gezamenlijke inspanningen voor de coronapas als een mooi voorbeeld daarvan. Ook thuiswerken als gevolg van de maatregelen ziet hij als een positieve ontwikkeling. ‘Betere concentratie, meer tijd voor familie,’ zegt hij erover. Het was voor D66 en GroenLinks reden een wet in te dienen voor ‘werken waar jij wilt,’ meldt hij ook

Paternotte is ook van mening dat de uitbraak van het virus heeft gezorgd voor doorbraken in de wetenschap. De opvallendste vaststelling van het Kamerlid hangt daarmee samen. Het onderzoek naar (alternatieve) behandelmethoden zoals Ivermectine (het ‘paardengeneesmiddel’) wordt door hem gediskwalificeerd. ‘In het alternatieve circuit en bij sommige politieke partijen wordt een middel om paarden te ontwormen aangeraden tegen corona. Dat ging niet goed. De FDA waarschuwde: “U bent geen paard.” Leerzaam!’

8. Mensen zijn geen paarden!

Tenslotte: in het alternatieve circuit en bij sommige politieke partijen wordt een middel om paarden te ontwormen aangeraden tegen corona. Dat ging niet goed. De FDA waarschuwde: “U bent geen paard.”

Leerzaam!https://t.co/lZHeCxWoDT

— Jan Paternotte (@jpaternotte) October 4, 2021

Op Twitter oogst het Tweede Kamerlid positieve reacties op zijn Twitterdraadje. ‘Mooie draad, ik zou willen toevoegen het belang om samen dingen te doen. In coronatijd waren velen lang eenzaam,’ merkt Hidde Bouwmeester op.

De meeste reacties echter zijn veel negatiever van toon. Vooral zijn opmerking over Ivermectine wordt Paternotte aangerekend. Bart van der Meeren: ‘Een eenvoudige raadpleging van Wikipedia leert dat het middel, of het nou werkzaam is tegen Covid of niet, al jaren wordt gebruikt in de bestrijding van parasitaire ziekten.’

Frank van den Brink heeft een korte maar krachtige inbreng: ‘Paarden drinken ook water.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: