Beperkingen van de vrijheid van niet-gevaccineerden als indirecte vaccinatieplicht zijn ongrondwettelijk

beperkingen-van-de-vrijheid-van-niet-gevaccineerden-als-indirecte-vaccinatieplicht-zijn-ongrondwettelijk

08-10-21 05: 49: 00,

“Alle regelingen 2G en 3G, met name 3G met een ten laste gelegde test, de discriminatie bij quarantaineverplichtingen alsmede de inhouding van een schadevergoeding wegens inkomstenderving voor niet-gevaccineerde personen, zijn onverenigbaar met de grondwet en schenden de grondrechten van de betrokken personen. Dit is het resultaat van een juridisch advies van de Freiburgse staatsrechtdeskundige professor dr. Dietrich Murswiek, dat is opgesteld in opdracht van het “Initiative freie Impfentscheidung e.V. “1 . Alle discriminaties van niet-gevaccineerden moeten onmiddellijk worden afgeschaft – ze zijn gewoonweg ongrondwettelijk”, aldus Murswiek (Tekst: Initiative freie Impfentscheidung)


Hierna volgt een samenvatting van het deskundigenadvies2 van de gerenommeerde constitutioneel jurist Prof. Murswiek:

“I. 2G en 3G als ongrondwettelijke vrijheidsbeperkingen

De 2G-regel sluit de niet-gevaccineerden uit van toegang tot het openbare leven. De 3G-regel bemoeilijkt deze toegang voor hen, vooral als zij – zoals bepaald in 11.10.2021 – zelf de vereiste tests moeten betalen als voorwaarde voor toegang.

Deze regelgeving beperkt in ernstige mate de vrijheid van de niet-gevaccineerden. Wanneer de 2G-regel wordt toegepast, worden de niet-gevaccineerden uitgesloten van bijna het gehele openbare leven, namelijk bijvoorbeeld van het bezoeken van de bioscoop, het theater, de opera of concerten, het bijwonen van sportevenementen, congressen, lezingen. Ze mogen niet langer koffie drinken in cafés, lunchen in de kantine of eten in restaurants.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: