De machtsstrijd tussen Brussel en Warschau: Hoe gerechtvaardigd zijn de beschuldigingen van de EU?

de-machtsstrijd-tussen-brussel-en-warschau:-hoe-gerechtvaardigd-zijn-de-beschuldigingen-van-de-eu?

08-10-21 03: 17: 00,

EU vs. Polen

De EU protesteert tegen een Poolse rechterlijke beslissing die de Poolse wet boven de EU-wetgeving stelt. Brussel eist dat de financiering van Polen wordt ingetrokken, en er is zelfs sprake van een Polexit. Wat staat er op het spel en hoe gerechtvaardigd zijn de beschuldigingen van de EU?

Om te zien hoe gerechtvaardigd de beschuldigingen van de EU aan het adres van Polen zijn, moeten we naar de geschiedenis kijken en ook nagaan of de EU in vergelijkbare gevallen soortgelijke beschuldigingen heeft geuit.

Wat staat er op het spel

De EU beschuldigt Polen ervan de rechtsstaat te ondermijnen omdat de regeringspartij te veel invloed heeft op de selectie van Poolse constitutionele rechters. De beschuldiging van de EU is dat de regeringspartij zich op die manier ook meester maakt van de uitspraken van het Poolse Grondwettelijk Hof en dat zijn uitspraken bijgevolg de politieke wil van de regering weerspiegelen in plaats van door recht en orde te worden geleid.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: