Een oplossing voor de kwestie Taiwan lijkt steeds dichterbij te komen

een-oplossing-voor-de-kwestie-taiwan-lijkt-steeds-dichterbij-te-komen

08-10-21 08: 55: 00,

In 1949 toen de communistische partij in de burgeroorlog in China slaagde, vluchtte het nationalistische regime naar het eiland dat toen Formosa heette. Zij gaven echter hun zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties niet op en bleven China in dat orgaan vertegenwoordigen tot 1972. Deze geschiedenis wordt te gemakkelijk vergeten in de huidige discussie over de status van Taiwan (zoals Formosa nu bekend is). De president van Taiwan roept luidkeels de onafhankelijkheid van de eilanden uit en doet een beroep op andere landen, waaronder Australië, om die onafhankelijkheid te verdedigen wanneer de regering in Peking uiteindelijk haar aanspraak op Taiwan als legitiem deel van de VRC uitoefent.

Wat in het huidige klimaat door het Taiwanese regime volledig wordt vergeten, is hun eigen geschiedenis waarin zij beweren China te vertegenwoordigen. Hoe handig is het om hun eigen geschiedenis te negeren wanneer het hen niet meer uitkomt.

De laatste dagen heeft de regering in Peking steeds grotere aantallen militaire vliegtuigen laten vliegen in wat Taiwan als zijn eigen belangenzone beschouwt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: