George Floyd krijgt waarschijnlijk gratie voor drugsveroordeling – Café Weltschmerz

george-floyd-krijgt-waarschijnlijk-gratie-voor-drugsveroordeling-–-cafe-weltschmerz

08-10-21 09:46:00,

Middels een unaniem besluit van een raad in Texas, is George Floyd voorgedragen als gratiekandidaat voor een drugsveroordeling uit 2004. Op dit moment ligt het verzoek voor een definitieve beoordeling bij Gregg Abbott, de gouverneur van Texas.

Het verzoek totstandgekomen na een tweejarig onderzoek naar de agent die Floyd destijds arresteerde. Deze agent, Gerald Goines, staat nu zelf terecht voor moord. In 2019 leidde hij een inval, na een tip dat er drugs in een huis aanwezig waren. Daarbij kwam een echtpaar om het leven. Goines legde vervolgens een valse verklaring af over de drugsactie. Goines is bij 160 drugszaken betrokken geweest. Uit het onderzoek zou zijn gebleken dat “het hem vooral ging om het aantal arrestaties en niet zozeer om gerechtigheid”. aldus de advocaat die de ‘slachtoffers’ vertegenwoordigt. Wat Goines’ rol bij Floyds arrestatie in 2004 was, is onduidelijk.

Gerald Goines -Florian Martin/Houston Public Media

The decision by the Texas pardon and parole board was unanimous, assistant public defender Allison Mathis said. Here are a couple of snips from Floyd’s pardon application and a statement from her. pic.twitter.com/GZk6gMu7bf

— St. John Barned-Smith ⚔️ (@stjbs) October 4, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: