Gouden Kalveren gender-neutraal, maar niet ‘woke’ – Café Weltschmerz

gouden-kalveren-gender-neutraal,-maar-niet-‘woke’-–-cafe-weltschmerz

08-10-21 10:25:00, Het ‘goedbedoelde idee’ van de organisatie van de Gouden Kalveren om de felbegeerde prijs genderneutraal te maken heeft zowel bekende en onbekende Nederlanders tegen de borst gestuit. Tijdens het gala in de Stadsschouwburg wordt nog maar één Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol en één Gouden Kalf voor Beste Bijrol uitgereikt. Onder andere actrice Katja Herbers en cabaretier Yora Rienstra spraken zich gefrustreerd uit over het feit dat hierdoor geen enkele vrouw een beeldje heeft gewonnen in de belangrijkste categorieën. Herbers uitte haar onvrede op twitter als volgt: ‘De Kalveren zijn gender neutraal en van de weeromstuit heeft geen enkele vrouw of gender neutrale acteur een acteer prijs gewonnen’

Dit was het eerste jaar in de geschiedenis van het Gouden Kalveren Gala dat er geen aparte categorieën meer waren met  prijzen voor mannen en vrouwen. Het besluit stuitte bij aankondiging al op veel kritiek en was voor Yorick van Wageningen zelfs reden zijn Academy-lidmaatschap op te zeggen. Ironisch genoeg won juist hij de genderneutrale prijs.

lijkt erop dat ze hebben willen bezuinigen op gouden kalveren met woke als excuus.
in een ideale wereld zou de prijs heel divers kunnen uitpakken. maar de wereld is niet ideaal en daarom moet je categorieën beschermen.

— ShelterFromTheSky (@ShelterFrom) October 2, 2021

Zucht. Als je het eerlijk en inclusief wil doen, moet je méér doen dan alleen categorieën skippen. @saskianoort en @katjaherbers hebben gelijk. Dit is inclusiviteit voor de bühne. @goudenkalfhttps://t.co/lb8o4kZnbi

— Pressing Matters (@HeleenPrssMttrs) October 3, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: