Haugen is niet echt een ‘Facebook-klokkenluider’ – en het is gevaarlijk om te denken dat ze dat wel is, door Jonathan Cook

haugen-is-niet-echt-een-‘facebook-klokkenluider’-–-en-het-is-gevaarlijk-om-te-denken-dat-ze-dat-wel-is,-door-jonathan-cook

08-10-21 04: 00: 00,

Het enthousiasme waarmee een groot deel van de media en het politieke establishment Frances Haugen hebben gekarakteriseerd als een âFacebook-klokkenluiderâ vereist dat we even stilstaan bij wat we precies denken dat de term âklokkenluiderâ betekent.

Haugen heeft een vaagheid aan de oppervlakte gebracht in wat velen van ons verstaan onder het idee van klokkenluiden.

Zelfs Russell Brand, een komiek die waarzegger is geworden en wiens kritisch en meelevend denken van onschatbare waarde is geweest bij het verduidelijken van ons huidige moment, heeft zich aangesloten bij het toejuichen van Haugen door haar een âbrave klokkenluiderâ te noemen.

Maar wat bedoelen Brand en andere commentatoren als ze die term gebruiken in relatie tot Haugen?

Gemanipuleerde feeds

Er zijn aanwijzingen dat Haugenâs âklokkenluidenâ misschien niet helemaal is wat we veronderstellen dat het is, en dat twee verschillende soorten activiteiten worden verward omdat we voor beide hetzelfde woord gebruiken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: