Hoe en waarom de Pandora Papers de VS in de kaart spelen als ’s werelds grootste belastingparadijs

hoe-en-waarom-de-pandora-papers-de-vs-in-de-kaart-spelen-als-’s-werelds-grootste-belastingparadijs

08-10-21 04: 58: 00,

De eerste berichten over de Pandora Papers deden enkele dagen geleden de ronde en in de komende weken worden meer onthullingen verwacht. De onthullingen zijn vergif voor alle belastingparadijzen, behalve één: de VS zelf.

Ik heb reeds verslag uitgebracht over de Pandora Papers. Daarom wil ik hier een artikel vertalen van een analist van het Russische persagentschap TASS dat zeer interessant is, ook al ben ik het niet met al zijn neergeschoten conclusies eens. Ik zal daar na de vertaling op ingaan en redenen geven. Voor degenen die niet weten wat de Pandora Papers zijn, heb ik hier een samenvatting gegeven van de basiskennis over deze en soortgelijke publicaties.

Begin van de vertaling (links zoals in het oorspronkelijke artikel):

The Pandora Papers: How the US became the world’s biggest tax haven

Ivan Lebedev on why money from “traditional” offshore companies flows into US trusts

The Pandora Papers, compiled by the International Consortium for Investigative Journalism (ICIJ), are not the first publication,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: