Irak: Wat zullen de verkiezingen uitwijzen?

irak:-wat-zullen-de-verkiezingen-uitwijzen?

08-10-21 01: 59: 00,

De komende parlementsverkiezingen in oktober 10 in Irak kunnen alleen tot echte veranderingen in het land leiden als er een hoge opkomst is, vooral onder jongeren. Deze mening wordt verkondigd door vele internationale analisten en politieke wetenschappers. Indien de in de samenleving waargenomen apathie en de oproepen tot boycot van het verkiezingsproces aanhouden, blijven de kansen op hervormingen gering en zullen progressieve partijen gedwongen zijn te vechten voor een klein aantal zetels in de Nationale Vergadering van Irak.

De vervroegde parlementsverkiezingen zijn een “resultaat” van de grootschalige protesten die in Irak uitbraken in 2019-2020 te midden van de nationale economische crisis die werd veroorzaakt door het optreden van een corrupte en ondoeltreffende regering. Het resultaat was dat verschillende jonge politieke partijen die aan de macht wilden komen na de verkiezingen van oktober 10 zich organiseerden en voortkwamen uit de protestbeweging. “Als de onafhankelijken bij elkaar blijven,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: