NieuweTijd LIVE – The dark side & de vrije mens

nieuwetijd-live-–-the-dark-side-&-de-vrije-mens

08-10-21 11:25:00,

Gelezen 382

Steeds vaker zijn er creatievelingen die prachtige initiatieven aanreiken om tot meer bewustwording te komen.

Tilasmi Frigge, bekend van zijn YouTube-kanaal De Ommekeer, heeft samen met Esther van Grunsven een spel ontwikkeld. Het is geen gewoon spel met als doel om te vermaken, maar een spel dat moet leiden tot meer bewustzijn.

Het spel is gebaseerd op ‘The game theory’ waar Esther Tilasmi kortgeleden op attendeerde. De speltheorie komt uit de wiskunde waarbij het nemen van beslissingen centraal staat. In de NieuweTijd Live laten Tilasmi en Esther zien hoe het spel gespeeld kan worden.

Als voorbeeld speelden ze live in de uitzending het systeem tegen de vrije mens. Een situatie die op dit moment zeer actueel is gezien de vele inperkingen van vrijheden die nu wereldwijd worden doorgevoerd. Het spel nodigt uit om zelf na te denken over een volgende stap. Hoe kan het systeem ervoor zorgen dat de vrije mens in de problemen raakt? En wat gaat de vrije mens doen om hier onderuit te komen?

Tilasmi en Esther hebben het spel aan verschillende mensen gepresenteerd, waaronder aan emeritus hoogleraar Kees van der Pijl en activist Mordechai Krispijn. Ze waren beide enthousiast volgens Tilasmi. Het spel kan met meerder mensen gespeeld worden. Onlangs werd het spel zelfs door dertig personen tegelijkertijd gespeeld! Ben je geïnteresseerd in het spel van Tilsami en Esther?

2

LIKE DEZE POST. KLIK HIER.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: