Olympische transgender gewichtheffer benoemd tot ‘sportvrouw van het jaar’ – Café Weltschmerz

olympische-transgender-gewichtheffer-benoemd-tot-‘sportvrouw-van-het-jaar’-–-cafe-weltschmerz

08-10-21 11:13:00,

Laurel Hubbard, die de tijdens de Olympische Spelen in Tokio geschiedenis schreef als eerste transgender-atleet die deelnam aan een individueel onderdeel, is benoemd tot ‘sportvrouw van het jaar’ in haar thuisland, Nieuw-Zeeland.

Ondanks dat ze tijdens de Spelen geen enkele gewicht met succes heeft kunnen heffen, heeft de New Zealand’s University of Otago besloten haar deze award toe te kennen. Dit maakt Hubbard de eerste transgender ontvanger van de 113-jarige geschiedenis van deze prijs.

Hubbard werd een controversieel fenomeen doordat zij al eens eerder als een 20-jarige hij voor zijn land uitkwam als gewichtheffer. Onder andere de beroemde transgender ex-olympische atleet Caitlyn Jenner omschreef haar deelname aan de Olympische Spelen als ‘oneerlijk’.

If Caitlyn Jenner, one of our greatest living athletes, says it’s unfair for a transgender to compete against women, I think that should be taken seriously! That view comes from a knowledgeable source. Kudos to #CaitlynJenner for standing up for women athletes! https://t.co/3T1JNTNyU8

— NikkiSunshine (@APLeKing) October 5, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: