Premier Fumio Kishida en de toekomst van de betrekkingen tussen Japan en de RK

premier-fumio-kishida-en-de-toekomst-van-de-betrekkingen-tussen-japan-en-de-rk

08-10-21 08: 50: 00,

Op september 29, 2021, werd de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Fumio Kishida verkozen tot voorzitter van de regerende Liberaal-Democratische Partij van Japan. In de tweede stemronde behaalde hij een verpletterende overwinning op de minister van Administratieve Hervorming Taro Kono met 257 stemmen tegen 170. De verkiezing van een nieuwe voorzitter vond plaats omdat de bevoegdheden van premier Yoshihide Suga, die vorig jaar na het plotselinge aftreden van Shinzo Abe in deze functie was benoemd, afliepen.

Op 4 oktober heeft het lagerhuis van het Japanse parlement met meerderheid van stemmen Fumio Kishida verkozen tot de nieuwe, honderdste premier van het land. Volgens de stemuitslag kreeg Kishida 311 van de 458 stemmen.

Fumio Kishida, 64, staat bekend als een serieuze politicus die eerder minister van Defensie, minister van Buitenlandse Zaken en minister van Okinawa en Noordelijke Gebiedszaken was.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: