Systeemkwestie: de gerichte vernietiging van de middenklasse

systeemkwestie:-de-gerichte-vernietiging-van-de-middenklasse

08-10-21 07: 24: 00,

8 oktober 2021 – 231 Gesprekken

Hierna volgt een blik op de begrotingstekorten, de situatie op de arbeidsmarkt en de onderwijsstelsels met de VS als voorbeeld. Dit geldt echter voor (bijna) alle westerse industrielanden die door Bretton-Woods aan de Amerikaanse dollar waren gekoppeld.

1971 was een belangrijk jaar voor het monetaire stelsel… en de arbeidsmarkt

Fred 1 - Bildquelle: Screenshot-Ausschnitt Fred

Fred 1 – Beeldbron: screenshot uittreksel Fred

(Effectieve goederenhandelsbalans; goederenhandelsbalans (blauw, donkergroen) werd stopgezet 2014; goederenhandelsbalans, basis betalingsbalans (donkergroen, lichtgroen) werd ingevoerd 1992. Hun overlappingen (donkergroen) zijn in wezen identiek en worden beide gebruikt ter illustratie van de langetermijntrend van de nationale onevenwichtigheid in de goederenhandel. De grafiek is driemaandelijks.)

Zoals we kunnen zien, begonnen de tekorten op de goederenhandel van de VS vanaf het midden van de jaren toe te nemen. De aanzet tot de toenemende handelsonevenwichtigheden werd 50 jaar geleden gegeven, in 1971.

Laten we eens kijken naar de veranderingen in de demografie van het arbeidspotentieel sindsdien.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: