‘Tijdelijke’ coronapas blijft ook na 1 november gelden – Café Weltschmerz

‘tijdelijke’-coronapas-blijft-ook-na-1-november-gelden-–-cafe-weltschmerz

08-10-21 08:55:00,

Met de omstreden coronapas bewijzen bezoekers dat ze zijn gevaccineerd, negatief getest of genezen van corona. De QR-code fungeert als toegangspas in de horeca, theaters en bij sportwedstrijden. Op maandag 1 november komt het OMT met een nieuw advies en het demissionair kabinet zal naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag 5 november een besluit nemen. Het schrappen van de coronapas zit hier nog niet bij. Ook blijft de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer gelden. Het demissionair kabinet overweegt wel een lichte versoepeling op het gebied van de capaciteit van evenementenlocaties als Ahoy en Ziggo Dome, zodat deze weer hun zalen kunnen uitverkopen. Hiervoor geldt dat dit grotere aantal bezoekers zich laat testen of een vaccinatiebewijs middels een QR-code kan laten zien.

De coronapas schrappen, vindt het kabinet op dit moment ‘te ver gaan’, zo melden betrokkenen. De situatie in de ziekenhuizen, het seizoenseffect en de restanten ongevaccineerden zou daarvoor nog te onzeker zijn. Momenteel liggen er 469 coronapatiënten in de ziekenhuizen, waarvan 128 op de intensive care.

De coronapas heeft veel kritiek ontvangen. Deze kritiek blijkt niet alleen uit de grootschalige demonstraties, maar ook uit de BNN-ers die weigeren op te treden als een deel van hun publiek wordt buitengesloten en topsporters die zich terugtrekken uit competities. Ook politici spreken zich uit, zo is staatssecretaris Mona Keijzer, die een pleidooi hield de coronapas te schrappen, ontslagen vanwege haar kritiek op de pas.

pic.twitter.com/B80aXda7Yj

— Mona Keijzer (@MonaKeijzer) September 27, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: