‘Waarom Viruswaarheid tóch wel enorm goed bezig is’, de schuldbekentenis van Martin Vrijland

‘waarom-viruswaarheid-toch-wel-enorm-goed-bezig-is’,-de-schuldbekentenis-van-martin-vrijland

08-10-21 05:43:00,

Na het zien van de laatste video’s van Viruswaarheid ben ik eruit: ze zijn goed bezig! Waarom moest ik toch steeds zo vol kritiek over ze zijn? Hoewel ik Viruswaarheid tot nu toe gecontroleerde oppositie genoemd heb, komt overduidelijk naar voren dat de gevoerde rechtszaken effectief zijn. Daarom is het tijd voor een schuldbekentenis: ‘Viruswaarheid is tóch wel enorm goed bezig’. Laat ik het toelichten.

We hebben namelijk te maken met een demissionair kabinet dat een tijdelijke wet maatregelen covid-19 heeft ingesteld en Viruswaarheid procedeert tijdens die periode tegen de maatregelen van een de facto oorlogskabinet.

De toeslagenaffaire werd zeer goed getimed aangekaart, zodat het kabinet zichzelf kon ontslaan. In zo’n situatie ontstaat er een zogenaamd machtsvacuüm, waardoor de koning de zittende regering vraagt om als demissionair kabinet verder te regeren en belangrijke lopende zaken af te handelen. De tweede kamer staat daarmee volledig buitenspel, ook als ze leuke debatjes aanvragen of moties indienen. Die doen officieel gewoon niet meer mee.

Wat Viruswaarheid, maar ook de oppositie partijen in de politiek, natuurlijk als eerste had moeten aankaarten, is het ongrondwettige handelen van een kabinet dat er zwaarwichtige wetten door jast ten tijde van die demissionair periode. Er werden zelfs nieuwe regeringsposten ingekleed, zoals het aanstellen van de nieuwe staatsecretarissen Wiersma (VVD), Van Weyenberg (D66) en Yesilgöz (VVD). Compleet onwettig! Het mag simpelweg niet!

Niet alleen handelde de koning hiermee in strijd met de grondwet, maar ook het demissionair kabinet. Feitelijk hebben we te maken met twee grove onwettelijke handelingen in dit demissionair kabinet:

  1. Er word een tijdelijke wet aangenomen die geen enkele aard van tijdelijkheid vertoont, anders dan in naam. Op die tijdelijke wet wordt nu jurisprudentie gepleegd;
  2. Er worden bestuursleden aangesteld tijdens een demissionair kabinet en dat mag niet.

Viruswaarheid is in die zin goed bezig omdat het veel tijd en geld besteed aan het aangiftes doen en procederen tegen een kabinet dat zichzelf onder het geraffineerd goed getimede valse voorwendsel van de toeslagen affaire, demissionair gemaakt heeft. De tijdelijke wet maatregelen covid-19 had nooit aangenomen mogen worden, omdat het maatregelen instelt die meer dan een marginaal vraagstuk betreffen. Dat had aan een volgend kabinet over gelaten moeten worden, maar mijn voorspelling dat die formatie enorm lang zou gaan duren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: