Zijn China’s dreigementen aan Taiwan een bluf?, door Pat Buchanan

zijn-china’s-dreigementen-aan-taiwan-een-bluf?,-door-pat-buchanan

08-10-21 04: 00: 00,

Maandag vlogen vier dozijn Chinese militaire vliegtuigen de luchtverdedigingszone van Taiwan binnen, als hoogtepunt van een weekend van provocaties waarbij bijna 150 vluchten van Chinese gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers plaatsvonden.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde met een strenge verklaring waarin Beijing werd gewaarschuwd voor de nadelige gevolgen van dergelijke “provocerende militaire activiteiten” voor de regionale “stabiliteit”.(“Terwijl Chinese militaire vliegtuigen de luchtverdedigingszone van Taiwan binnenvlogen, stelde president Joe Biden de nieuwe premier van Japan, Fumio Kishida, gerust dat de VS de Senkaku’s zouden verdedigen tegen elke Chinese aanval. De Senkaku’s worden gecontroleerd door Japan maar opgeëist door China en zijn onbewoonde rotsen in de Oost-Chinese Zee. Onze bondgenootschappen in de Stille Oceaan, die dateren uit de 1950 jaren, hebben ons in een vreemde positie gebracht. De regering Biden zegt dat het zal vechten om de Senkaku’s te verdedigen en dat het zal vechten als de Filippijnen een militaire terugtocht proberen van atollen en riffen in de Zuid-Chinese Zee die China in beslag heeft genomen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: