De Nobelprijs voor de Vrede als drijfveer voor het opbouwen van een beeld van de vijand

de-nobelprijs-voor-de-vrede-als-drijfveer-voor-het-opbouwen-van-een-beeld-van-de-vijand

09-10-21 09: 41: 00,

Het besluit van het Nobelcomité om de Nobelprijs voor de Vrede toe te kennen aan de Russische journalist Muratov toont de ellende van onze tijd. Het dient om het beeld van Rusland als vijand op te bouwen en de situatie in het Westen wit te wassen. Het opbouwen van een beeld van de vijand bevordert verdere confrontatie en uiteindelijk het gevaar van een slecht militair conflict. Op deze manier verschilt deze prijsuitreiking duidelijk van die aan Willy Brandt op 10. December 1971. – Terecht is de prijs voor de Russische journalist een signaal tegen het gebrek aan persvrijheid in Rusland. Tegelijkertijd wordt echter de situatie in het Westen witgewassen – bij wijze van spreken met volledige toepassing van het wip-effect, deze professioneel toegepaste methode van manipulatie. Albrecht Müller.

Hoe zit het met de persvrijheid in Duitsland, in Frankrijk, in de VS?

Hoe zit het met de vrijheid van Assange en Snowden? Met Wikileaks heeft Assange er in belangrijke mate toe bijgedragen dat we meer te weten zijn gekomen over de oorlogszuchtige activiteiten van onze regeringen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: