De waardigheid van de mens

de-waardigheid-van-de-mens

09-10-21 08: 00: 00,

Les jeux sont faits – de teerling is geworpen. We zien wie bereid is het ongemak te verdragen om zijn waarden te verdedigen en wie niet. We hadden allemaal de kans om een standpunt in te nemen en te laten zien waar we staan: Vertrouw ik het gezondheidsbeleid van de staat en de toonaangevende media of niet? De afdruk van onze overtuigingen reikt tot diep in ons lichaam en de vraag hoe wij in de toekomst willen leven: beheerst of vrij, verbonden met het natuurlijke of het kunstmatige, soeverein of tot slaaf gemaakt?

De waardigheid van de mens bestaat in het kiezen, schreef de Zwitserse schrijver Max Frisch. Welk standpunt zou hij vandaag innemen? Hoe zouden de grote denkers, dichters, kunstenaars, vrijheidsstrijders naar wie wij graag verwijzen, zich in deze situatie gedragen?

Zouden Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir een covipas dragen? Zou Albert Camus zich laten vaccineren als hij er een premie voor kreeg?

Zou het Café de Flore in Saint-Germain-des-Prés in Parijs de grote intellectuelen de toegang geweigerd hebben?

In Frankrijk, het “land van de mensenrechten”, mogen sinds begin augustus alleen nog mensen met een gezondheidspasje aan het openbare leven deelnemen. Cafés, restaurants, terrassen, winkelcentra,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: