De wereld lijdt aan massale waanpsychose

de-wereld-lijdt-aan-massale-waanpsychose

09-10-21 06:40:00, © One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975) Een aantal deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheid hebben hun bezorgdheid geuit over de schaamteloze angst en paniekzaaierij tijdens de COVID-19 pandemie en waarschuwen voor mogelijke – en laten we eerlijk zijn, waarschijnlijke – psychiatrische repercussies. In een artikel van 22 december 20201 in Evie Magazine, bespreekt S.G. Cheah wat in feite het echte probleem zou kunnen zijn: massale krankzinnigheid veroorzaakt door “misleidende angst voor COVID-19,” schrijft Dr. Joseph Mercola.

Cheah verwijst naar lezingen en artikelen van psychiater en medisch-juridisch deskundige Dr. Mark McDonald,2 die van mening is dat “de ware crisis voor de volksgezondheid ligt in de wijdverspreide angst die zich heeft gemanifesteerd en zich heeft ontwikkeld tot een vorm van massale waanzinnige psychose”. 

“Zelfs wanneer de statistieken wijzen op het extreem lage sterftecijfer onder kinderen en jonge volwassenen (0,002% op 10-jarige leeftijd en 0,01% op 25-jarige leeftijd), worden de jongeren en de gezonde mensen nog steeds geterroriseerd door de wurggreep van irrationele angst wanneer ze geconfronteerd worden met het coronavirus,” schrijft Cheah.

Cheah laat verder een aantal irrationele gedragingen de revue passeren die maar al te gewoon zijn geworden, zoals ouders die uit vliegtuigen worden gezet omdat hun jonge kinderen weigeren een mondkapje te dragen tijdens de vlucht, of mensen die hysterische aanvallen krijgen als ze iemand zien die geen mondkapje draagt.

De wetenschap3 is heel duidelijk over het risico van asymptomatische personen, d.w.z. personen die zich volkomen gezond voelen maar toch positief op SARS-CoV-2 kunnen zijn getest met een PCR-test die op een te hoge cyclusdrempel is ingesteld. Zij vormen een uitzonderlijk laag risico voor anderen, als ze al een risico vormen. De wetenschap is nog duidelijker over gezonde personen die negatief testen op SARS-CoV-2. Een virus dat je niet hebt, kun je eenvoudigweg niet verspreiden.

Het grootste deel van de gepubliceerde wetenschap4,5,6,7,8,9,10,11 toont ook aan dat mondkapjes de verspreiding van virusinfecties niet voorkomen, en dit geldt met name als je doekmaskers,12 chirurgische maskers of maskers met ventilatiegaatjes draagt.

Desondanks raken velen nog steeds in een hysterische toestand als ze iemand zonder mondkapje zien, zelfs als die persoon er perfect gezond uitziet en duidelijk geen ademhalingsproblemen heeft. Dit is een zeer irrationele toestand die geen basis heeft in de realiteit.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: