Gevaccineerde Duitsers moeten gele button dragen

gevaccineerde-duitsers-moeten-gele-button-dragen

09-10-21 09:29:00,

Gele buttons met de tekst “Vaccineren? Ja graag!” en “Ik ben gevaccineerd” rond een signaalrode gestileerde spuit worden nu in Duitsland verspreid. Het doel is om sociale druk uit te oefenen op de ongevaccineerden.

“Het is een engagementsbutton”, zegt een van de initiatiefnemers, Karl-Heinz Theußen, vertegenwoordiger van Service Civil International (SCI).

SCI is een zogenaamde ngo-organisatie die in 1920 werd opgericht met het oog op de heropbouw van Europa na de Eerste Wereldoorlog, maar die zich vandaag vooral bezighoudt met activisme inzake migratie, gender en klimaatkwesties.

De campagne werd maandag onthuld in de stad Moers, vlakbij de Nederlandse grens, en is momenteel een lokaal initiatief, meldt Rp-online.de.

“Bezorgde mensen maken zich ongerust”

“Het leven begint weer normaal te worden. Het verontrust ons dat mensen zich zorgeloos beginnen te voelen”, zegt Guido Lohmann van de organisatie Initiativkreis Moers, die ook achter de campagne staat.

Lohmann zegt ervan overtuigd te zijn dat gevaccineerden met de gele markering op hun borst diegenen zullen proberen te bekeren die nog niet overtuigd zijn van de noodzaak zich te laten vaccineren. Het idee is dat de kleine maar opvallende button zal fungeren als een statussymbool.

De inspiratie zou komen van de gele buttons met de tekst “kernenergie nee, alstublieft” uit de jaren zeventig en tachtig. Op social media trekken sommigen echter parallellen met de gele davidsterren die de joden in nazi-Duitsland moesten dragen, met het argument dat het bevolkingsgroep tegen bevolkingsgroep opzet.

Waarschuwing voor vierde golf

“Veel mensen hebben het gevoel dat we de pandemie hebben overleefd, maar dat gevoel is misleidend. Slechts ongeveer 65% van de Duitsers is volledig gevaccineerd. Het is nog ver weg naar de 80-85% die nodig is voor kudde immuniteit,” zegt apotheker Simon Kricvec.

Kricvec zegt dat er een vierde golf op komst is en dat ongevaccineerden het risico lopen de komende winter te sterven. Hij hoopt dat de buttons door zoveel mogelijk mensen zullen worden gedragen om bewustzijn en debat te creëren.

Elke drie seconden worden vier mensen gevaccineerd

Tot nu toe zijn er slechts 2.000 buttons gemaakt, maar er zijn er meer onderweg. De initiatiefnemers verwachtten dat de voorraad tegen het einde van de maand op zou zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: