Kurz heeft ontslag genomen

09-10-21 07: 23: 00,

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz struikelt over beschuldigingen van corruptie en is zaterdagavond afgetreden.

Gepubliceerd op 9 oktober 2021 door AS.

Zoals de NZZ meldt, heeft Sebastian Kurz (ÖVP) zaterdagavond zijn aftreden als Oostenrijks kanselier aangekondigd. In een verklaring (zie video) zei hij dat zijn land belangrijker was dan zijn persoon.

Op woensdag vonden huiszoekingen plaats in het kabinet van de Bondskanselier, in het hoofdkwartier van de ÖVP in Wenen en in het Bondsministerie van Financiën. Vrijdag maakten de Groenen, de coalitiepartner van de ÖVP, duidelijk dat zij de coalitie alleen zonder Kurz wilden voortzetten met het oog op de beschuldigingen van corruptie. Vice-kanselier Werner Kogler (De Groenen) benadrukte dat Kurz tegen deze achtergrond “niet langer geschikt is voor zijn ambt”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: