Op weg naar het Ministerie van Waarheid

op-weg-naar-het-ministerie-van-waarheid

09-10-21 12: 00: 00,

Volker Bruch interviewde mij voor de campagne #allaufdentisch over het onderwerp factcheckers en raakte daarmee een gevoelige snaar bij de redactie. Naast verbale jury’s en pogingen om mij als woordvoerder te delegitimeren via nepnieuws of contactschuld, waren er inhoudelijke tegenargumenten. Ik dank de redactie van Multipolair dat zij mij de gelegenheid biedt om hier te reageren en daarbij ook het bewijs te leveren dat in een korte ontmoeting op het scherm onvermijdelijk sneuvelt.

MICHAEL MEYEN, 9 oktober 2021, 0 commentaren

Eerste opmerking vooraf: De video heeft zijn doel bereikt. Journalistiek praat over feitencontroleurs, op het grote toneel. Iedereen kan zien, horen of lezen dat deze portalen een probleem zijn. Ik had niet verwacht dat er enige bedachtzaamheid of zelfs maar enig besef zou zijn, zeker niet in het tempo dat de ademloosheid van de openbare communicatie in het platformtijdperk lijkt te eisen. Sommige reacties op de actie #allondentiek waren sneller online,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: