Uit studie blijkt: Volledig gevaccineerde landen hebben het hoogste aantal nieuwe COVID-gevallen

uit-studie-blijkt:-volledig-gevaccineerde-landen-hebben-het-hoogste-aantal-nieuwe-covid-gevallen

09-10-21 07:52:00,

De auteurs van een studie die 30 september in het European Journal of Epidemiology Vaccines is gepubliceerd, zeggen dat het uitsluitend vertrouwen op vaccinatie als de primaire strategie om COVID-19 en de negatieve gevolgen daarvan in te dammen “moet worden heroverwogen”, bericht Childrenshealthdefense.org.

In een studie die op 30 september is gepubliceerd in het peer reviewed European Journal of Epidemiology Vaccines werd “geen waarneembaar verband” gevonden tussen het percentage van de bevolking dat volledig is gevaccineerd en nieuwe COVID-gevallen.

Uit de studie bleek veeleer dat de meest gevaccineerde landen het grootste aantal nieuwe COVID-gevallen hadden, op basis van een analyse van gegevens die gedurende een periode van zeven dagen in september waren verzameld.

De auteurs zeiden dat het uitsluitend vertrouwen op vaccinatie als een primaire strategie om COVID-19 en zijn nadelige gevolgen te beperken “opnieuw moet worden onderzocht,” vooral gezien de Deltavariant (B.1.617.2) en de waarschijnlijkheid van toekomstige varianten.

Ze schreven:

“Naast het verhogen van de vaccinatiegraad moeten wellicht ook andere farmacologische en niet-farmacologische interventies worden ondernomen. Een dergelijke koerscorrectie, vooral wat de beleidsredenering betreft, is van het grootste belang gezien de nieuwe wetenschappelijke gegevens over de doeltreffendheid van vaccins in de praktijk”.

Als onderdeel van de studie onderzochten de onderzoekers het verband tussen het percentage van de bevolking dat volledig was gevaccineerd en nieuwe COVID-gevallen in 68 landen en 2.947 districten in de VS waar een tweede dosis vaccin werd toegediend, alsmede de beschikbare gegevens over COVID-gevallen.

Voor de zeven dagen voorafgaand aan 3 september berekenden de onderzoekers voor elk land het aantal COVID-gevallen per miljoen mensen, evenals het percentage van de bevolking dat volledig was gevaccineerd.

Verband tussen gevallen per 1 miljoen mensen (laatste 7 dagen) en percentage van de bevolking dat volledig gevaccineerd was in 68 landen vanaf 3 september 2021

Opmerkelijk is dat Israël, met meer dan 60% van de bevolking die volledig was gevaccineerd, de hoogste COVID-gevallen per 1 miljoen mensen had tijdens de periode van zeven dagen.

IJsland en Portugal, met meer dan 75% van hun bevolking volledig gevaccineerd, hadden meer COVID-gevallen per 1 miljoen mensen dan landen als Vietnam en Zuid-Afrika, waar slechts ongeveer 10% van de bevolking volledig gevaccineerd is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: