VS probeert invloed uit te breiden naar Oezbekistan

vs-probeert-invloed-uit-te-breiden-naar-oezbekistan

09-10-21 09: 31: 00,

Oezbekistan is altijd van belang geweest voor de VS. En deze belangstelling is de laatste tijd bijzonder toegenomen, nu de komende presidentsverkiezingen van de Republiek Oezbekistan, die voor oktober 24 van dit jaar zijn gepland, naderbij komen.

Washington besloot in juli van dit jaar nogmaals te herinneren aan het belang van Oezbekistan, toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken tijdens een ontmoeting met de Oezbeekse minister van Buitenlandse Zaken Abdulaziz Kamilov “de wens van de Verenigde Staten uitsprak om hun strategisch partnerschap met Oezbekistan te verdiepen” en “de initiatieven van Oezbekistan prees om de betrekkingen binnen Centraal-Azië te verbeteren, waarbij hij wees op de actieve samenwerking van de twee landen via het regionale diplomatieke platform C5+1”, meldt de officiële website van het State Department. De pagina van de Amerikaanse ambassade in Oezbekistan bevat ook een hele reeks “initiatieven van de VS” die met name betrekking hebben op de ontwikkeling van de landbouwsector, werkzaamheden om de kwaliteit van de voeding van de Oezbeekse bevolking te verbeteren,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: