De Afghaanse volgelingen van de CIA, beschuldigd van oorlogsmisdaden, krijgen een nieuwe start in de VS

de-afghaanse-volgelingen-van-de-cia,-beschuldigd-van-oorlogsmisdaden,-krijgen-een-nieuwe-start-in-de-vs

10-10-21 02: 55: 00,

Alle Global Research artikelen kunnen worden gelezen in 51 talen door het activeren van de “Translate Website” drop down menu op de bovenste banner van onze homepage (Desktop versie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Voordat de Taliban in augustus de controle over Kabul overnam, waren de door de V.S.-gesteunde Afghaanse commando’s bekend als Zero eenheden de geesten van het Afghaanse slagveld. Samen met hun CIA-adviseurs waren ze gevreesd en de laatste jaren vrijwel onzichtbaar.

Maar in de hectische, gewelddadige weken tussen de overwinning van de Taliban en de terugtrekking van het Amerikaanse leger hielpen strijders van een Zero-eenheid die bekend staat als 01 – en andere gelieerde milities die gezamenlijk bekend staan als National Strike Units, of NSU’s – de Amerikanen bij de beveiliging van Hamid Karzai International Airport. Dag en nacht waarschuwingsschoten afvurende, 01 strijders probeerden massa’s Afghanen en buitenlanders die de luchthaven probeerden binnen te komen om aan boord te gaan van evacuatievluchten, te doorzoeken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: