Fumio Kishida vormde de nieuwe regering van Japan

fumio-kishida-vormde-de-nieuwe-regering-van-japan

10-10-21 06: 02: 00,

Op 4 oktober werd tijdens een buitengewone gezamenlijke zitting van beide kamers van het Japanse parlement de 64-jarige Fumio Kishida tot nieuwe premier verkozen. Op dezelfde dag vond in het keizerlijk paleis de inhuldigingsceremonie van hem persoonlijk plaats, evenals de samenstelling van het door hem voorgestelde (en door het parlement goedgekeurde) nieuwe kabinet van ministers waarin de huidige grondwet voorziet.

Al deze “tweefaseprocedure” was formeel (d.w.z. dat zij geen ander persoonlijk resultaat inhield), nadat Kishida op september 29 (in een concurrentiestrijd met drie mededingers) tot voorzitter van de rechts-conservatieve Liberaal-Democratische Partij was verkozen. Er zij aan herinnerd dat de LDP sinds het midden van de jaren 1950 vrijwel onafgebroken (op twee korte uitzonderingen na) aan het hoofd van het land heeft gestaan. In de huidige samenstelling van het parlement heeft de LDP (samen met de “minderheid” vertegenwoordigd door de Komeito partij) ook de vereiste meerderheid.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: