Goede en slechte pushbacks: met welk cynisme instrumentaliseert Der Spiegel de ellende van vluchtelingen

goede-en-slechte-pushbacks:-met-welk-cynisme-instrumentaliseert-der-spiegel-de-ellende-van-vluchtelingen

09-10-21 11: 23: 00,

Zogenaamde “pushbacks”, d.w.z. het met geweld terug de grens over jagen van vluchtelingen die de grens al zijn overgestoken, worden alom bekritiseerd en Der Spiegel schept momenteel op over een onderzoek naar pushbacks. Qua dubbele moraal en cynisme is dit echter moeilijk te overtreffen, want voor Der Spiegel zijn er goede en slechte pushbacks.

Op 7 oktober publiceerde Der Spiegel een artikel met de kop “SPIEGEL-onderzoek naar mishandeling van vluchtelingen – EU-commissaris Johansson “geschokt” door brutale pushbacks“, dat begon met de volgende inleiding:

“Maandenlang onderzoek door SPIEGEL en andere mediapartners bewijst dat Griekse en Kroatische speciale troepen vluchtelingen mishandelen. De EU-Commissie ziet “overtuigend bewijs van misbruik van EU-fondsen”.”

Der Spiegel schrikt van tegenwerking

Het artikel dient het door Der Spiegel gepropageerde verhaal dat vluchtelingen niet mishandeld mogen worden en ook niet onder dwang over de grens teruggestuurd mogen worden als ze eenmaal op EU-grond zijn aangekomen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: